Transfer Değerlendirmesi (GİDENLER)

Lig bitti. Çalkantılar başladı.Bu yüzden ligin başlaması haliyle de transfer dönemi uzadı. Transfer dönemini de geçirdik.Transfer değerlendirmesi yazılarıma gidenlerle başlamak istedim.İyisiyle kötüsüyle formamızı bir şekilde terletenlerden başlayalım.

Volkan Altın : Sözleşmesi sona ermişti ve kendisiyle yeni anlaşma yapılmadı.Antalyaspor’da uzun zaman kadroda olupta en az süre alan oyuncuydu sanırım. Bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremedi , göz önüne gelemedi.

Serge Dijehua : Sözleşme yenilenmeyen isimlerden. İlk yıllarda bize verdiği hizmetler görmezden gelinemez. Sonrasında yaşadığı form düşüklüğü ve çıtayı yükseltememesi uyuşmazlığa sebep oldu. Çok iyi fiziğe sahip olmasına rağmen bitiricilikte eksikliği olan bir oyuncuydu.

Veysel Cihan : Özellikle Necati’nin geldiği sezon Necati ile uyumu , attığı 9 gol onu önemli isimlerimiz arasına soktu. İlerleyen yaşı ve hedefimizin bir çıta yükselmesi sebebiyle kendisi ile yolların ayrılmasını doğru buluyorum.

İlkem Özkaynak : Sahada az gördüğümüz isimlerden. Bekleneni veremeyen oyunculardan.

Tuna Üzümcü : Aslında umutlu olduğum bir oyuncuydu fakat oda adapte olamadı.

Aryan Taj : A2 takımda sıkça gördüğümüz bir oyuncuydu. Önemli bir genç yetenek transferi olan Emrah Başsan transferinde takasta kullanıldı. Emrah ile karşılaştırdığımda doğru bir hamle olarak görüyorum.

Yenal Tuncer : Kiralık olarak anlaşılmıştı. Sol bekte hep tekleyen bir isimdi. Antalyaspor’un belkide transferde en çok önem verdiği mevkii burası idi çünkü Yenal’dan da istenilen performans alınamadı.

Fahri Akyol : Sahada görmediğimiz gurbetçi futbolcu. Sözleşmesi devam ederken satıldı. Çok az görme fırsatım oldu oyununu ama yine de yetersiz sayılırdı.


Giden isimlerin hikayesi böyle. Gönderilen oyuncularla ilgili kararların doğru olduğunu düşünüyorum. Sezon içinde neredeyse hiç faydalanamadığımız isimler. Hedefi yükselten Antalyaspor için böyle bir değişim gerekli idi.