TEŞEKKÜRLER 07HARFLİ BLOG..

Antalyaspor'un son dönemde kazandığı en büyük blog sesi olan , 07 Harfli ekibinin sayfalarından yayınlamış oldukları nazik başarı mesajına teşekkür ederim.

Antalyaspor'un son dönemde yaşadığı blog eksikliğine karşı ilk hareket olan 07harfli.blogspot.com , yayın hayatının başlangıçlarında bana da yer vermiş olup , Antalyasporluların blog sesi olduğunu göstermiştir.

Yayınladıkları yazılar ile Antalyaspor'un güncel yorum kaynağı olan 07 Harfli ekibine yayın hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.

HERŞEY ANTALYASPOR İÇİN !

YAN GELİP YATMAYANLAR

Yazıma başlık düşünürken en uygun bu olur heralde diye karar kıldım.Kimden bahsediyorum? Tabi ki yöneticilerimizden..

Sezon daha bitmemiş ,  Antalyaspor bir sonraki sezonun transfer çalışmalarını neredeyse bitirmiş.Mantıksız diye düşünen olmuştur.Bence aksine çok güzel hareketler bunlar.

Antalyaspor , sezon henüz bitmeden transferini bitirdiği 2 oyuncuyu açıklıyor. Transfer etmek istediği oyuncularla da prensipte anlaştığını sezon bitince duyuracağını söylüyor.

Yani Mehmet Hoca ve Antalyaspor yönetimi , ligde bir amacımız kalmadığı haftalarda yan gelip yatmadığını gösteriyor.

Peki bu yan gelip yatmama bize neler kazandırdı? Kabaca özet geçelim..

Ligde amacı olan takımlar hala mevcut. Şampiyonluk , Avrupa Kupasına katılma ve bu transfer görüşmeleri yapılduğı zamanda ligde kalma mücadelesi verenler.

Yani birçok kulüp bir sonraki sezonun planlamasını-hazırlığını yapmak yerine amacına ulaşma derdindeydi. Bizim için iyi fırsattı. Maliyeti az , yararlı olabilecek oyuncularla görüşmelerin başlaması için en iyi zamandı.Öyle de oldu zaten.

Transfer çalışmalarını erken bitirmek Antalyaspor’a hem maliyet olarak hemde hazırlık dönemi için kazanç sağlar.

Sezon bittiği anda kulüplerin çok büyük çocuğunluğu başlar transfer çalışmalarına. Piyasa canlanır, fiyatlar uçar , dedikodular alır götürür ortalığı . Ve tabiki olmazsa olmaz menajerler üşüşür piyasaya. Futbolcuların kafası karışır , menajerler ortalığı karıştırır. Zararlı çıkan kulüpler olur. En büyük kazanç budur bizim için.

Bir diğer kazançta planlaması ve takvimi belirlenen sezon öncesi hazırlık çalışmaları kampı için. Kampa sonradan katılan oyuncu olmayacağı ya da olası sayının az olması ile hem fizik olarak hem de zihin olarak hazırlık dönemi tüm oyuncular için daha iyi geçecektir.Uyum sorunu en aza inecektir.Akabinde sezona başlangıcımız adına daha verimli olacaktır.

Emeği geçenlere teşekkürler..

NEDEN BAŞARILIYDIK? ''SPORTİF''

Yazi dizimin ikincisi. Neden sportif olarak başarılıydık?

Ekonomik plan dahilinde yönetimimiz haklı olarak maliyetsiz ya da düşük maliyetleri oyunculara yöneliyor.Yani istenilen transfer bir nevi imkansızlıktan dolayı yapılamıyor.Bu yüzden çok oyuncu transferide gerçekleştiremiyoruz. Yani bir kadro derinliğimiz de yok. Fakat bu eksik kadronun başında Mehmet Özdilek hoca var.

Mali başarının mimarı başkanımız Hasan Akıncıoğlu ise sportif başarının da mimarı Mehmet Özdilek’tir. Elindekinin en iyisini değerlendiren bir hoca.

Süper ligde mücadele eden rakiplerimze yani diğer kulüplere gözgezdirecek olursak çok büyük çoğunluğun transfer döneminde bizden kat kat fazla paralar harcayıp daha pahalı kadro kurmasına rağmen bizden geride tamamladılar ligi. İşte bu etkenleri göz önüne aldığımız zaman  başarılı olduğumuz daha belirgin görülüyor.

Ayrıca diğer kulüplere oranla dezavantajımız da çoktu. En önemlisi stad eksiği. Stad eksiği sportif olarak olumsuz etkiledi bizi. Oyuncularımız deplasmanda rakip taraftarın baskısını hissederken biz Antalya’da rakiplerimize bir deplasman havası yaratamadık.Stadın uzak oluşu ve yetmeyip yol bozukluğu ve toplu taşıma eksiğiyle taraftarımızın maça gelmesini zorlaştırdı. Oyuncularımız arkasına istedikleri desteği alamadılar. Rakibin ve hakemin üzerinde bir evsahibi baskısı oluşturamadık.Hoş , bu ne taraftarın ne de kulübün günahı.

Bir devavantaj da kadro derinliği idi. Lig uzun süreç.Bunun yanında kupa maçlarıda var. Haliyle cezalı olan ve futbolun doğası gereği sakatlanan oyuncularımız oldu. Kadro derinliğinin yeterli olmayışı teknik ekibi zor durumda bıraktı.İstediğimiz oyunu her maçta yansıtamadık.Bazı oyuncularımızın formsuzluğu,yaşadığı özel sıkıntılar kadro derinliği olmadığının altını çizdi adeta.

İmkanlar ve imkansızlıklar göz önüne alındığında sportif olarak başarılıydık diyorum. Çünkü otoriteler bu takıma paraşütsüz düşer diyorlardı sezon başı.Paraşütle atlamayı öğretti otoritelere Sir Özdilek ve öğrencileri.

Bu başarı , elindekinin en iyisini alabilen, fubolcularını motive edebilen Sir Özdilek hocanın çizimi ; karekterli , mücadeleci , yürekli oyuncuların işçiliği ile oluşturulmuştur.