NEDEN BAŞARILIYDIK? ''SPORTİF''

Yazi dizimin ikincisi. Neden sportif olarak başarılıydık?

Ekonomik plan dahilinde yönetimimiz haklı olarak maliyetsiz ya da düşük maliyetleri oyunculara yöneliyor.Yani istenilen transfer bir nevi imkansızlıktan dolayı yapılamıyor.Bu yüzden çok oyuncu transferide gerçekleştiremiyoruz. Yani bir kadro derinliğimiz de yok. Fakat bu eksik kadronun başında Mehmet Özdilek hoca var.

Mali başarının mimarı başkanımız Hasan Akıncıoğlu ise sportif başarının da mimarı Mehmet Özdilek’tir. Elindekinin en iyisini değerlendiren bir hoca.

Süper ligde mücadele eden rakiplerimze yani diğer kulüplere gözgezdirecek olursak çok büyük çoğunluğun transfer döneminde bizden kat kat fazla paralar harcayıp daha pahalı kadro kurmasına rağmen bizden geride tamamladılar ligi. İşte bu etkenleri göz önüne aldığımız zaman  başarılı olduğumuz daha belirgin görülüyor.

Ayrıca diğer kulüplere oranla dezavantajımız da çoktu. En önemlisi stad eksiği. Stad eksiği sportif olarak olumsuz etkiledi bizi. Oyuncularımız deplasmanda rakip taraftarın baskısını hissederken biz Antalya’da rakiplerimize bir deplasman havası yaratamadık.Stadın uzak oluşu ve yetmeyip yol bozukluğu ve toplu taşıma eksiğiyle taraftarımızın maça gelmesini zorlaştırdı. Oyuncularımız arkasına istedikleri desteği alamadılar. Rakibin ve hakemin üzerinde bir evsahibi baskısı oluşturamadık.Hoş , bu ne taraftarın ne de kulübün günahı.

Bir devavantaj da kadro derinliği idi. Lig uzun süreç.Bunun yanında kupa maçlarıda var. Haliyle cezalı olan ve futbolun doğası gereği sakatlanan oyuncularımız oldu. Kadro derinliğinin yeterli olmayışı teknik ekibi zor durumda bıraktı.İstediğimiz oyunu her maçta yansıtamadık.Bazı oyuncularımızın formsuzluğu,yaşadığı özel sıkıntılar kadro derinliği olmadığının altını çizdi adeta.

İmkanlar ve imkansızlıklar göz önüne alındığında sportif olarak başarılıydık diyorum. Çünkü otoriteler bu takıma paraşütsüz düşer diyorlardı sezon başı.Paraşütle atlamayı öğretti otoritelere Sir Özdilek ve öğrencileri.

Bu başarı , elindekinin en iyisini alabilen, fubolcularını motive edebilen Sir Özdilek hocanın çizimi ; karekterli , mücadeleci , yürekli oyuncuların işçiliği ile oluşturulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder