Bahtsız Antalyam benim , bahtsız Antalyasporum



Bir söz vardır , genç kızlar için kullanılır hani , “kendi güzel olacağına bahtı güzel olsun” denir. Son stad ve tesis gelişmelerini düşününce geçen gün böyle bir benzetme yaptım kendi kendime. İlginç gelebilir ama böyle bir şey düşündüm. Türkiye’nin güzeli Antalyam , güzelde bahtsız. Antalyaspor güzel de bahtsız.

2012 Bütçe görüşmeleri , yer Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bir çok il için yeni stadyum projesi için ödenek ayrılıyor , bazı şehirlerin mevcut stadı için onarım ödeneği ayrılıyor. Antalya ne stad için ödenek ayrılan şehirlerin arasında ne de mevcut stad onarımı için ödenek ayrılan şehirlerin arasında yok. Güzel Antalyamın Milletvekilleri , bütçe görüşmelerin de soru dahi sormadı bu durum ile ilgili. Yani Antalya Milletvekilleri 2012 bütçe görüşmelerinde stad için ödenek aldıramadı. Zaten 07harfli blog ekibi içinde konuk yazar olarak yazdığım “kiralık stad” yazısında da söylemiştim , yerel seçimleri bekliyorlar diye. Yerel seçimlerden sonraya kadar Antalya’da Antalyaspor’da arka planda.

Sadece bahtsız Antalyaspor demedim , bahtsız Antalya da dedim. Güzel Antalyamın stadının olmayışı sadece Antalyaspor’u ve Antalyasporluları mağdur etmiyor ki. Antalya’da Milli Bayramlar adam gibi kutlanamaz oldu. Antalya en temel spor kompleksini kaybetti. Bir çok organizasyondan oldu. Antalyalı takımının maçına gitmek için işkence çekiyor.

Stad konusu daha uzar gider de , tesis konusu var birde. Stadyum Antalya’nın en temel spor kompleksiyse , tesislerde bir kulübün yani Antalyaspor’un en temel spor kompleksidir. Mevcut tesisimizin bir çok sorunu var , konum açısından spor çalışmaları yapmaya çok elverişli olmadığı gibi birde arazi sorunu ortada. Bu şartlar Antalyaspor için döşemealtı’nda planlanan yeni tesis kulüp için önemli bir dönüm noktası. Bu noktada arazinin bürokratik engelleri ortaya çıkıyor , çözülüyor. Ve devreye Antalyamın olmazsa olmaz sorunu siyasi çekişmeler giriyor.

Arazi önceki belediye başkanı döneminde tahsis ediliyor , yeni dönemde çivi çakılmayınca geri alınıyor. Milletvekilinin araya girmesiyle bürokratik sorun tekrar aşılıyor. Bu kez de bahtsız Antalyamın belediye başkanı olayı siyasi çekişmeye götürerek , “onları utandıracağım” diyerek dava açacağını söylüyor. Antalyaspor için dönüm noktası olan bir projenin önüne büyük bir taş koyuyor.

Ah be siyaset , sen yok musun sen..

Türkiye’de siyasi çekişmelerden en çok zarar gören kulüplerin başında Antalyaspor gelir heralde.

Bahtsız Antalyam , bahtsız Antalyasporum benim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder